Results 1 to 2 of 2

Thread: fatal: get_service_attr: unknown username: vmail

  1. #1

    Default fatal: get_service_attr: unknown username: vmail

    Hello
    I have followed several tutorials and the all are about the same. I am on ubuntu 10.04 LTS Using postfix and dovecot. In each tutorial I get stuck with a postfix error fatal: get_service_attr: unknown username: vmail fallowed by a devecot error. My mail log as follows:
    Code:
    Jul  8 19:47:59 nilandsplace postfix/smtpd[16456]: connect from cdptpa-omtalb.mail.rr.com[75.180.132.120]
    Jul  8 19:48:00 nilandsplace postfix/smtpd[16456]: AB7FFA4713: client=cdptpa-omtalb.mail.rr.com[75.180.132.120]
    Jul  8 19:48:00 nilandsplace postfix/cleanup[16461]: AB7FFA4713: message-id=<1341791342.3451.19.camel@james-desktop>
    Jul  8 19:48:00 nilandsplace postfix/oqmgr[16332]: AB7FFA4713: from=<nilandjp@roadrunner.com>, size=1092, nrcpt=1 (queue active)
    Jul  8 19:48:00 nilandsplace postfix/pipe[16462]: fatal: get_service_attr: unknown username: vmail
    Jul  8 19:48:01 nilandsplace postfix/oqmgr[16332]: warning: private/dovecot socket: malformed response
    Jul  8 19:48:01 nilandsplace postfix/oqmgr[16332]: warning: transport dovecot failure -- see a previous warning/fatal/panic logfile record for the problem description
    Jul  8 19:48:01 nilandsplace postfix/master[16330]: warning: process /usr/lib/postfix/pipe pid 16462 exit status 1
    Jul  8 19:48:01 nilandsplace postfix/master[16330]: warning: /usr/lib/postfix/pipe: bad command startup -- throttling
    Jul  8 19:48:01 nilandsplace postfix/error[16463]: AB7FFA4713: to=<nilandjp@nilandsplace.com>, relay=none, delay=1.8, delays=0.83/1/0/0.01, dsn=4.3.0, status=deferred (unknown mail transport error)
    Jul  8 19:48:05 nilandsplace postfix/smtpd[16456]: disconnect from cdptpa-omtalb.mail.rr.com[75.180.132.120]
    Instructions are the same set up a user with uid = 5000 and gid = 5000, some the numbers are different but the idea is the same. I have redone everything 3 times and always get the same error. I don't know if it is related but postfix dose not see the user nilandjp:user either. I have searched the web High and Low and have no answer. the latest tutorial //wiki.vpslink.com/HOWTO:_ISP-style_Email_Server_with_Debian-Etch_and_Postfix_2.3]HOWTO: ISP-style Email Server with Debian-Etch and Postfix 2.3 - VPSLink Wiki is similar. Is this a Postfix version 2.7.0 problem? How do I solve it?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    New York
    Posts
    464

    Default

    is this on a vps at vpslink? that vmail error seem to suggest there's no such user or you do not have the permissions set correctly therefore it spitting out an error.
    Happily on a Link3. Feel free to request a refferal code that takes a 10% lifetime discount off your hosting.
    Please open a SUPPORT TICKET AND CALL vpslink to resolve your vpslink problems FIRST
    I am a CUSTOMER Only. Any vpslink issues should be directed to Matt@VPSLink and/or Michael@VPSLink

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •